Motiverande Samtal – MI

MI-Motiverande samtal

motivational interviewing

Motiverande Samtal -MI

Motiverande samtal – MI (Motivational Interviewing) är en evidensbaserad samtalsmetod som syftar till att stärka personlig motivation och hjälpa människor vidare i deras förändringsprocesser, i riktning mot deras mål.

MI underlättar bland annat i möten med personer som har lägre engagemang, uttrycker motvilja till förändring eller är osäkra på om de ska förändra/fortsätta agera i riktning mot en förändring av något slag.

Metoden tillämpas bland annat av personal inom hälso- och sjukvården, socialtjänsten, skolan, kriminalvården, beroendevården och friskvårdsbranschen liksom coacher och tränare inom idrotten.

Bild hämtad från folkhälsomyndigheten.se

Syftet med motiverande samtal är att väcka personens motivation till förändring. På folkhälsomyndigheten.se kan du läsa mer och få en Introduktion till MI – Motiverande samtal.

Kontakta Peakvision

Peakvision erbjuder Utbildning, Handledning och Coachning i MI-Motiverande samtal för dig som vill utveckla ditt sätt att kommunicera.

Vill du ha mer information om MI baserad coachning eller boka tid för utbildning, handledning, coachning? Kontakta Karolina redan idag!